Från Holmgången till Möllan

Häromdagen möttes vi upp i Holmgången. Denna väl undangömda lilla passage mellan gågatan och bussgatan vid Södra Förstadsgatan. Här inne gömmer sig en av våra favoriter. Men idag skulle vi inte ses och äta deras Dumletårta.

Utan vi sågs mest för att leta fotvänliga husväggar, ha följe tillsammans hemåt och snacka käkarna trötta. Just nu är vi, precis som säkert resterande av Sveriges befolkning, måttligt trötta på kalla dagar och då blir det liksom extra viktigt att försöka göra något bra av dem. Dagarna alltså.

Uppför gågatan, genom Triangelns köpcentrum för att värma fingrarna och vidare ner längs Friisgatan gick vi. Biltomt, eftersom att delar av gatan fram till och med september blir en sommargågata.

Höger om, vidare upp på Skolgatan, ner mot Möllan och pulsen gick vi. Säga vad man vill men Möllan kommer alltid vara Möllan. Skrikigt, hetsigt och alldeles underbart. Runt dessa kvarter trängs stans godaste falafel, bästa ostbutik och livfull torghandel.

Från Holmgången till Möllan

You May Also Like

Kommentera