Och så kom våren!

Så blev det Valborg och 1 maj. Och vi tog det lätt och ledigt. En av oss stannade kvar i Malmö och laddade upp med energi på hemmaplan. Våren firades bland annat med ett glas bubbel på Far i Hattens uteservering. Lite småkyligt va men bubblorna och en filt värmde gott och väl.

Den andre av oss lämnade Malmö för en riktig på-landet-retreat. Med tröttheten skrikandes i kroppen efter många långa intensiva veckor var det helt U-N-D-E-R-B-A-R-T att få kommer bort från allt och alla! Ja, det låter kanske lite extremt. Men när batterierna är uttömda är totalt lugn, tystnad och solsken tre nyckelingredienser för att ladda upp igen. Och som det laddades.

På fredagseftermiddagen kom vi fram till stugan och möttes av kvällssol. Något kallt var det men det gjorde inget. Det räckte med att ha kommit fram till lugnet. Nästa dag högg vi ved och staplade den, redo att elda med om cirka ett år.

När du är sådär urladdad är det väldigt skönt att göra grejer då kroppen får röra sig. Därför sattes det under dessa dagar även potatis i grönsakslandet. Och loppisfynd målades med grundfärg, redo att komma hem till Malmö för en sista make-over.

Vi hittade bland annat en hylla för 40kr och en byrå för 120kr. Kap! Och nu undrar ni säkert varför det inte skrivits om mat än, det är ju ändå det viktigaste. Det tycker iallafall vi. En kväll grillande vi lax som vi åt med en massa goda tillbehör. Bland annat mangosalsa, karameliserad lök och nypotatis. Till efterrätt blev det rabarberpaj.

På landet är det ju dessutom obligatoriskt att äta bullar, eller vad säger ni?

Hoppas att även du fick spendera helgen som du önskade! Vad gjorde du?

Och så kom våren!

You May Also Like

Kommentera