Saker att göra i Malmö i helgen

Jiha, det är helg igen osv. Långsamma dagar för en del, fullt med jobb eller måste-hinna-ikapp-sysslor för andra. Oavsett vad så kanske du har en eller två luckor i schemat, om du nu ens har ett sådant, då du gärna vill hitta på något. Vi tänkte därför tipsa om tre grejer som du kan göra i Malmö i helgen – om du har någon timme över här och där.

1. DRICK GOTT PÅ NYTT STÄLLE
Som ni vet så älskar vi, och många andra, Spanien: städerna, stämningen, solen, myllret av människor, maten – och Sangria!! Och vet ni? Vi har ett supertips till er som känner att ”meh hallå! Jag veeet!” Ikväll 5/5 invigs nämligen Malmös alldeles egna Sangria-bar! Ja, ni hörde rätt. Nu kan vi leka Spanien i Malmö på sommarkvällarna. Baren kommer att husera med uteservering nere på Malmhattan, vid kanalen. Det är Hotel Clarion Malmö Live som står bakom konceptet. Här ska finnas massa olika karaffer med göttiga sangria-liknande innehåll. Bland annat en med vanilj, äpple och mint.

Vi bjuder på en liten tillbakablick till vår första resa tillsammans, Barcelona 2013. Där cyklade vi bland annat runt i jakten på den bästa sangrian – och maten såklart.

2. FYNDA KRIMSKRAMS PÅ LOPPIS
En annan grej vi gillar är second hand, ett återkommande ämne när vi delar med oss av vår vardag och allt däri. Däremot har vi mest varit och pillat på krimskrams i butiker på senaste, så vi tänkte passa på att gå på loppis i helgen. Imorgon, lördag 6/5, ära loppisdags på Regementsgatan i Malmö. Öppet mellan kl. 8-14 och utbudet har varit bra under tidigare år, däremot brukar det vara många som letar efter de riktigt bra fynden. Är du på jakt efter något speciellt bör du därför göra det till en sport och dyka upp målmedveten och prutklar med vassa armbågar strax innan 08.00.

Ett loppisfynd från en rad år sedan, but still going strong i Claras lägga.

3. FLÅSA IKAPP UTOMHUS
Är söndagar din heliga vilodag? Läs då inte längre – behåll söndagen som den är! Är du däremot sugen på att dra dig upp från soffan och serien-du-har-på-i-bakgrunden-när-du-scrollar-igenom-flödet-för-femtiotusende-gången så vill vi tipsa om en bra gratisgrej. ”Träna i parken” kör lite olika pass utomhus, ofta i Pildammarna. Kolla deras facebooksida för mer info. På söndag 7/7 kan du exempelvis ansluta till ett pass vid Tornets utegym, med start klockan 10.00. Vi tänker gå, men på söndag väl i soffan tänker vi väl med stor sannolikhet någonting helt annat.

Zandra påväg till gratisyoga i pildammarna i somras.

Hoppas att du får en bra helg!

Saker att göra i Malmö i helgen

You May Also Like

Kommentera