Årets Sloppis!

En gång om året, ungefär i tiden då vi hoppas att våren ska börja övergå till sommar, dukar hela Regementsgatan upp till kvartersloppis också känt som Sloppis. Sloppis eftersom att det är ett loppis som äger rum i en stadsdel som heter Slottsstaden.

I facebook-eventet stod det ”mellan klockan 8-14”. Under dessa timmar fylls gatan med fyndsugna malmöiter. Några med vassare armbågar än andra.

Förutom urrensade källarförråd erbjöds även himmabakde muffins, kanelbullar och chokladbollar mot några mynt. Skolklasser, föreningar och ja, barn i allmänhet tog tillfället i akt att dryga ut kassan. Gemensamt är ju att det är just barn som bakat, vilket väcker en viss skepsis inom iallafall mig. Men stötta vill en ju göra.
Just denna gång gick en tomhänt hemåt. Kombinationen mycket folk och dunkande vinskalle visade sig inte vara goda förutsättningar för Sloppis :):):)

Slottstaden är för oss en inte så ofta besökt stadsdel, därför är det extra kul att ta sig tiden att kika in i butikerna längs med gatan. På nummer 33 av Regementsgatan huserar denna lilla pärla.
Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 presetUtbudet kan beskrivas som det perfekta för dig som är på jakt efter en kul gå-bort-present. Fyllt till bredden av fina block, vaser och keramik. Här då, snett mittemot Gateau om denna vinskallen minns rätt. Nära iallafall. Tips är att svänga förbi här för fika och titt helt enkelt.Och så en sista påminnelse, som denna youtube-yoga-nörd ser som ett tecken. ”Att våga är att förlora fotfästet”. Ett tecken på att vi är på helt rätt väg, även om vi saknar fotfäste.

Årets Sloppis!

You May Also Like

One thought on “Årets Sloppis!

Kommentera