Roskilde Festival – Dagspass – Köpenhamn!

Tälta? Vada runt i lera? Hänga på festival i en vecka? Nja. Det är väl kanske inte för oss. Däremot en dagstur över till mytomspunna Roskilde, det är för oss! Tillsammans med projektgruppen för Malmöfestivalen rullade vi i två bilar över bron och mot festivalområdet.

Redan vid vägen och promenaden in mot festivalen möttes vid av tält. Orangea såklart.

Väl inne på festivalområdet letade vi hashtags och fotovänliga väggar. Och mat såklart. Innan något annat kunde göras skulle det ätas. Så vi mulade i oss bao buns med några nypor för mycket färsk chili. Och några timmar senare åt vi vegoburgare med pommes. Helt klart godkända måltider.

Mellan måltiderna passade vi på att stanna till vid olika spelningar. Vi hade siktet ställt på Popcaan under eftermiddagen, men som den dancehall-dude han är dök upp en timme försent. Ocharmigt. Istället lyssnade vi till något indieband vid Arena och imponerades av att en i projektgruppen spelat på scenen ett par år tidigare. Därefter rullade kvällen igång med Princess Nokia, följt av Solange och sist men inte minst The XX. Tre riktigt bra spelningar, en av dem bokad för Malmöfestivalen. Gissa vem?

Roskilde Festival – Dagspass – Köpenhamn!

You May Also Like

Kommentera