En helg på Österlen

Det var en gång ett glatt kompisgäng som skulle spendera en helg på Österlen. Så börjar alla bra historier, så även denna. De hade förberett sig i flera dagar, skrivit listor, delat upp sig i matlag och till sist packat bilen full med mat, dryck och ombyten. Med musik spelandes högt ur högtalarna rullade de ut ur Malmö, äntligen, äntligen var de på väg. Men lycka är kortvarigt min vän.

Strax utanför Svedala stötte kompisgänget på problem. Bilen ville inte längre som dem. Ja asså det är vi som är kompisgänget, eller delar av det. Men det förstod du nog redan.
Så för att göra en lång historia kort. Vi fick hjälp. Vände hem till Malmö. Bytade bil. Och sen var vi på rätt bana igen. Men märk väl Varningstriangeln under Claras högra arm :):)

Väl framme var detta av högsta prioritet. Bada stadslivet av sig på Borrby strand. Är det juni så är det.

Helgen fylldes av besök på Glimmingehus, några mindre roade än andra, loppisrundor och promenad i Kåseberga.

Och mat såklart. Helgen var till bredden fylld av god mat. Här en fika på Olof Viktors. Tillsammans med vänner som ”tar i något” för vår, och bildens, skull.

Som alla resor i större sällskap innebär det ibland stunder av väntan. Här i väntan på att någon plockade ut pengar, eller kanske köpte sån där energidricka som Jon Olsson alltid dricker. Minns inte helt säkert. Oavsett vad, så passade vi på att ta en bild framför Borrbys Biograf. Because content.

Och på tal om content. Sandhammaren kanske en av Skånes mest fotovänliga stränder. Vem behöver karibiska öar när detta finns en timme från Möllan. Och är du som oss, ägare av Skånetrafikens sommarkort, är det ett hett tips att ta en dagsutflykt hit.

Processed with VSCO with hb1 presetSnipp snapp snut, så var denna Österlenshelg slut. Och vad är ett bättre slut än att blicka ut över horisonten med Ales Stenar i ryggen.

En helg på Österlen

You May Also Like

Kommentera