En vecka i Grekland

När sommaren visade sin allra blötaste, kallaste och gråaste sida. Du vet de där dagarna höstjackan nästan åkte på igen. Ja, just då hade ena halvan av oss lyckats pricka in en resa till värmen. En vecka i Grekland närmare bestämt.

Blått hav, blå himmel och varma dagar. Och snabbt skapas en  ny sorts vardag, en semester-vardag. Lite såhär såg den ut. Ostmackor till frukost, sista raden av solstolar på stranden, strandtennis, dopp i havet, sommarprat i lurarna och eftermiddagsvila i skuggan. Upp på hotellrummet, kortspel och en iskall San Pellegrino Arranciata eller Limonata. Och sedan middag med tzatsiki, bröd och olja till förrätt, bli lite för mätt och i säng innan midnatt.

Magväskan över axeln, även känd som ”Dansken”. Eftersom inköpt för 49:- DKK på Ströget en sommar för två år sen. Och sedan dess, tillsammans med Birken, en trogen vän.

San Pellegrino och soliga hälsningar till Svedala.

Ovannämnda förrätt, här uppäten. Och en grillad majskolv som förrätt innan förrätten.

 

En vecka i Grekland

You May Also Like

Kommentera