Böcker att läsa i sommar

Varje sommar väcks ett stort lässug inombords, åtminstone i en av oss. En tanke om att nu, ja nu kommer det finnas tid, energi och tålamod att sitta ner med en bok. Istället för att scrolla så många timmar i  den där mobilen. Dessa böcker klickades hem, eftersom att det är ca 44368 gånger mycket billigare än att köpa i butik.

 1. De kommer att drunkna i sina mödras tårar, Johannes Anyuru
  Fick nys om den här, och litar sedan flera år tillbaka på Floras rekommendationer både när det kommer till böcker och film.
 2. De polygotta älskarna, Lina Wolff.
  Säkert också hittat inne hos Flora, eller kanske Sandra?
 3. Bitterfittan, Maria Sveland.
  Tack Adlibris för tipset och ”andra har även köpt”-funktionen.
 4. Milk and Honey, Rupi Kaur
  Bläddrade i denna inne i Köpenhamn men kom aldrig till skott/kassan. Ser framemot att läsa denna stötvis och parallellt med en annan bok.

En smygtitt i Milk and Honey. Och framsidan av Bitterfittan.

Extra plus för fina framsidor. Viktigt att läsupplevelsen också är estetiskt tilltalande, tycker jag. Väljer liksom ofta bort böcker med framsidor som inte tilltalar mig, kanske dumt men bokhyllan blir fin iallafall :):):)

Vad läser du helst i sommar? Har du något bra boktips? Är alltid på jakt efter något att läsa, eller fint att ställa i hyllan!

Böcker att läsa i sommar

You May Also Like

5 thoughts on “Böcker att läsa i sommar

 1. Jag älskar att läsa, och läser alltid något, och därför blir det ofta ännu mer läst på sommaren när jag är ledig! Jag gjorde en lista på min blogg för ett litet tag sen, med vilka böcker jag vill läsa i sommar. Kolla in den i kategorin böcker, där jag också samlar alla mina boktips!

  Av dina/era böcker är jag också grymt sugen på De ska drunkna i sina mödrars tårar. De polyglotta älskarna läste vi i min bokklubb nu i våras och den var grymt bra! Jag kan varmt rekommendera den. Och det ska bli kul att höra vad du/ni tycker!

  1. Åh ska spana in din lista! Läste ut De kommer drunka… igår! SÅ BRA! Älskade verkligen den. Viktig bok och lämnar en kvar med massa tankar och känslor, kan varmt rekommendera!

 2. den bästa boken jag läst i àr är The house of spirits (Andarnas hus) av Isabel Allende, helt sjukt bra om typ fyra generationer kvinnor i chile fram tills mitten av 1900-talet, med kolonialism, revolution och statskupp etc. Rekommenderar den till alla jag möter nu!!

Kommentera