Loppis på Österlen

Här kommer ett inlägg om en av de bästa sysslorna som finns. På sommaren. När lusten och tålamodet finns. Alltid. Vi talar om den stora fyndjakten!

Det är loppisfeber på Österlen under somrarna. Det är ju sedan gammalt. Men nytt, iallafall för oss, är att det finns så pass många ställen. Det är ju snudd på galet faktiskt. Här kommer därför tips på riktigt bra fyndställen utanför Malmö. De ställen som för oss var nya fick vi nys om via vår alldeles egna Österlenexpert, Jennifer. Tack!

 1. Suckarnas Gång, Simrishamn.
  Traditionell loppis med en mängd loppisbord med allt från barnkläder och böcker till märkesljusstakar och ullmattor. Här finns nog något för alla, speciellt om du är riktigt målmedveten och är på plats när det drar igång. Glöm inte att pruta!
 2. Gamla brandstationen, Borrby. 
  Ett mindre ställe med smågrejer. Gå ner på detaljnivå och jobba på tålamodet så går du säkert ut genom dörren med ett nöjd leende på läpparna. Endast kontanter, så plocka ut en slant i bankomaten nere vid Ica innan.
 3. 50-talsnostalgi, precis utanför Hammenhög. 
  Kör på väg 9 från Hammenhög i riktning mot Simrishamn. Efter cirka tre kilometer kommer en liten grusväg till höger, sväng in på den och kör de sista metrarna upp till gården. Håll utkik efter mindre gula skyltar med ”50” skrivet på längs bildfärden. I ett mindre garage finns retro-grejer i form av lampor, teakbord, fåtöljer och dylikt. Något dyrare men det finns absolut möjlighet att fynda.
 4. Allt-i-allo-hallen, Hammenhög.
  Kliv in i den enorma lokalen och slås av tanken att ”jaha, här blir jag nog en timme eller två”. Är du på jakt efter lite större grejer, t.ex. skrivbord, skåp och serveringsvagnar har du ganska stora chanser att hitta något här. Givetvis varierar det från gång till gång, i takt med vad som är nytt i utbudet. En känsla säger att sommargästerna gillar att hänga här, därav är priserna också lite högre. Du kan däremot enkelt pruta ner till omkring halva priset.
 5. Idrottsföreningar på Österlen.
  Runt om på Österlen finns en massa fotbollslag och därmed även idrottsföreningar. Många föreningar anordnar loppisar under sommaren för att dryga ut föreningskassan. Här kan du göra de riktigt bra fynden. Däremot kräver det lite efterforskning och kämparglöd för att ro detta i land, iallafall enligt oss. Kolla upp när och var loppisen äger rum, ta även reda på om det rör sig om en loppis eller en auktion. Det är ju ganska stor skillnad på upplägget. Googla på stadens namn och loppis så hittar du snabbt information.
 6. Österlensyd.se
  Många fyndställen samlade på en och samma webbplats. Och förhoppningsvis med uppdaterade öppettider. Bra att ha listor att utgå i från om du är lika seriösa som vi är: reka info, skriv ner den, gör upp en dagsplan med rutt efter önskade shoppingstopp.

 

Hoppas att du hittar något ställe som låter spännande! Öppettider varierar lite som sagt, så kolla en extra gång innan du fäller ner baksätena i bilen och kör ut på landsvägarna på den stora fyndjakten. Lycka till!

 

Loppis på Österlen

You May Also Like

One thought on “Loppis på Österlen

Kommentera