Vardagsuniformen

En vanlig vardag möts vi upp kring Möllan under morgonkvisten för en finkaffe. Det är vardagslyx för oss, att lägga de där 28 kronorna på en kaffe och få en riktigt god start på dagen. Och så turas vi om att bjuda varandra. Sedan traskar vi vidare antingen till en av oss för hemmakontor eller till Arrangemangsenheten.

En sådan vardag går den korta halvan oss oss gärna klädd såhär. Bekvämt men ändå inte tråkigt. Kan vi kalla det så? Långklänning som ofta får agera kjol från Lindex. Grå hoodie för två femtiolappar från H&M. Och så gula glada sneakers från New Balance, inköpta i Madrid. Men finns säkert i en webbutik nära dig, om du skulle tycka att de inte är så fula.

Hur klär du dig i din vardag? Behöver du anpassa dig efter din sysselsättning? Eller klär du dig fritt efter din personlighet? I flera år arbetade vi båda på en plats där vi hade arbetskläder. Snickarbyxor och skrikiga pikétröjor. Oftast rätt så obekvämt men det fanns också en trygghet i det, att ha sin uniform. Nu är vi istället på arbetsplatser där vi skapar vår egen uniform.

Vardagsuniformen

You May Also Like

Kommentera