Månadens Malmöit: Blomster-Bodil

Malmö, Malmö, Malmö ja vår älskade stad! Och inte bara är den vår älskade stad, denna livfulla kaxiga stad lever för sina Malmöbor. Tillsammans är det vi som gör Malmö till den stad den faktiskt är. Vi uppvuxna, nyinflyttade, stora och små Malmöhjärtan som brinner för fullt. Ett av dessa Malmöhjärtan är Bodil.

Processed with VSCO with hb1 presetDet finns inget som känns så hemma för oss som att cykla genom stan och ner till Möllevångstorget för att handla grönsaker, skåla i ett glas vin eller handla blomster.

Processed with VSCO with hb1 presetHär på högra sidan av torghandels huvudgång hittar du säsongens snittblommor till CSN-vänliga priser. Här har vi köpt blommor till våra vänner som tagit examen, föräldrar som hjälpt oss att flytta och som vardagslyx till hemmet.

Processed with VSCO with hb1 preset

Detta hörn och inte minst denna dam har kommit att bli en stor del av vår Malmö-vardag. Och när vi nu frågar snällt om vi får ställa henne några frågor och ta lite bilder på henne i blomsterhavet lär vi oss att hon betyder en hel massa för väldigt många malmöiter.

Processed with VSCO with hb1 preset
”Många kommer hit utan att köpa blommor, de kommer för att prata”, Bodil berättar om hur blommorna gör människor glada, så glada att de kommer med lagad mat till henne om dagarna.
Processed with VSCO with hb1 preset
Morfar hennes hade en blomsterhandel när hon var liten och nä det var minsann inget för Bodil. Hon läste till civilekonom och arbetade på bokförningsbyrå. Men någonstans längs vägen kände hon att det var ”tråkigt att hamra på en maskin”. Så nu står hon här 6 dagar i veckan, kl 7-15. Och det har hon gjort sedan år 1990!

Månadens Malmöit: Blomster-Bodil

You May Also Like

3 thoughts on “Månadens Malmöit: Blomster-Bodil

Kommentera