Kv. Åkern och Kockens val

Häng med och ät middag på Malmös mysigaste kvarterskrog, Kv. Åkern! Länge har vi hört gott om detta ställe. På Instagram, av goda vänner och inte minst när vi lyssnade till Anna Berghe en kväll med Jane Malmö. Ja rekommendationerna har gått varma.

Färgglada väggar längs med den 10 minuter korta promenaden från Dalaplan bort mot Jesusparken och Sofielund. Obligatoriskt att be sällskapet om en bild, även om sällskapet är väldigt hungrigt. ”Fick du med alla tre färger?”

Processed with VSCO with hb1 preset

Mindre färgglad var septemberskyn. Men hett va det, eller hitt som en go skåning skulle sajja.

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu närmar vi oss! Ska bara vänta in Herr Gårman. Eller förhoppningsvis på fler ställen runt om i stan Fru Gårman. Men så länge kan vi inte vänta.

Processed with VSCO with hb1 preset

Framme! Vi hade reserverat bord kl 18.00 en torsdag.

Processed with VSCO with hb1 presetOch fick slå oss ner på hörnet av rummets enda långbord.

Processed with VSCO with hb1 preset

En riktig skåning – me möed av de bästa. Älskar såklart när skånskan får ta plats, på ett fint vis. Och inte bara används i syfte att tillskriva dumma egenskaper till karaktärer.

Processed with VSCO with hb1 preset

Första rätten av kockens fyra utvalda. 375 väl spenderade kr för den vegetariska varianten. Och halleda va gott det va! För en icke-finsmakare/matkunnig vilade det inledningsvis lite småbitter skepsis kring att serveras romansallad. Hur kul kan det va liksom? Men vilken knäpp på näsan första tuggan var. Istället en tanke ”Hur kan kan det va så gott?!” Så fortsatte kvällen, med Malmös finaste matupplevelse. Både på tallriken och i rummet. Här är det enkelt att trivas. En varm, kunnig och väldigt Malmöitisk atmosfär. Vill varmt rekommendera ett besök på Kv. Åkern för att lyxa till vardagen, bjuda ut en vän som du vill skämma bort eller varför inte ta med föräldrarna som är på besök i stan hit.

Kv. Åkern och Kockens val

You May Also Like

3 thoughts on “Kv. Åkern och Kockens val

  1. har varit nyfiken på stället sedan det öppnade, och nu blev jag åter påmind om att besök snarast är givet! tackar!

Kommentera