Här hittar du krukor i Malmö

Är du en växtgäri? Har du sticklingsfeber? Eller så bryr du dig kanske inte speciellt mycket om växter men har en vän som gör det? Äh, det spelar mindre roll. Oavsett vad så tänkte vi tipsa om var du hittar de mest prisvärda krukorna i Malmö! Enligt oss är det lager av krukor som butiken Oasen stoltserar med nere i sin källare rena rama krukgruvan.

Du hittar Oasen vid Drottningstorget i Malmö. Hörnbutiken ligger ut mot Östergatan och är svår att missa. Vid sidan om butiken ligger husfasaderna som ramar in Sankt Gertruds innergård.

Butiken, som består av en enorm källare, har en mängd olika växter att titta på, känna på och inspireras av. Butiken är uppdelad efter olika områden och länder i världen och du hittar därför olika nischer inom växtvärlden i olika delar av butiken.

Vi fastnade vid de köttätande växterna. Har du bananflugor eller annat hemma så kan du köpa en sån här. Eller om du bara tycker att det är kul att pilla på dem som vi gjorde!

Men till saken: krukorna! Längst in i källarlokalen hittar du krukor från golv till tak. Majoriteten i terrakotta men även annat. Det som är extra bra är att krukorna finns i olika former, både höga och smalare samt rundare och bredare. Och priset! För en större kruka inkl. fat betalar du runt hundralappen!

Denna gång var det dags att plantera om två större växter. Så två stora krukor fick hänga med hem i en ikea-kasse på cykelstyret.

Fram med tidningar och jord. TIPS!!! Handla din jord på återvinningscentralen vid Ollebo (förbi Emporia). Där kostar en megasäck under femtio kronor och jorden är riktigt bra! Vi har båda varit med om att jord vi köper på andra ställen möglar eller drar till sig djur. Så har du möjlighet att ta dig ut dit – gärna i samband med att du får dumpat en massa skräp som legat hemma! Win-win ju!

Såhär fina blev de större växterna efter make-overn. Så kul att plantera om i större krukor, allt börjar växa så himla fort igen!!

Sådärja, det var detta gröna inlägg. Vi är nybörjare på det här med gröna fingrar och kämpar po. Har ni några tips till oss?

Här hittar du krukor i Malmö

You May Also Like

Kommentera