Bli Mentor i Malmö

-Ett inlägg i samarbete med Mentor i Malmö-

4 av 10 unga i Malmö saknar en vuxen i sin tillvaro. En vuxen som lyssnar, någon att prata om det senaste avsnittet av Idol med och någon som ser en. En mentor är en vuxen kompis som delar både jobbiga och roliga grejer med en ungdom. Stort som smått.

För en tid sedan träffade vi Julia som arbetar som projektledare för Mentor Malmö. Hon berättar för oss hur Mentor Malmö som ideell organisation arbetar för att Malmöungdomar i åldrarna 13-17 år ska få ha en trygg vuxen figur som lyssnar och respekterar en i sitt liv. Julia berättar också att de är i ständigt behov av fler mentorer att kunna matcha med sökande ungdomar. Ungdomar som aldrig trampat trampbåt i kanalen, fikat i Slottsträdgården, tränat i Pildammsparkens utegym eller haft möjlighet att gå på bio.

Och det är här vi kommer in i bilden, malmöiter! Är du över 20 år och en schysst vuxen? Ja, då är det dig vi vill prata med. Kanske har du till och med inför höstens nystart gjort plats för förändringar och ser framemot att prova något nytt? Att delta i Mentorprogrammet är helt gratis för ungdomarna. Att vara Mentor är ett volontärt uppdrag där du under ett års tid inte bara gör något fantastisk för en ungdom utan allra troligast även något givande och roligt för dig själv.

Såhär går det till:

  • Du ansöker om att bli Mentor här!
  • Du kommer sedan att kallas till en intervju där du och Mentor Malmö pratar om dig och dina intressen. Detta för att kunna matcha dig med en ungdom som passar just dig och dina kvaliteter.
  • Du ska kunna visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister.
  • Du och din mentorungdom träffas två gånger i månaden under ett års tid.
  • Om du är kvinna matchas du med en tjej och är du man matchas du med en kille.

Här hittar du mer information!

Så vad säger du, vill du också bli Mentor?

Bli Mentor i Malmö

You May Also Like

One thought on “Bli Mentor i Malmö

Kommentera