Upp i di grekiska bergen ska vi!

Här kommer en liten semesteruppdatering. Ja, en av oss hänger i den grekiska övärlden under september. En lugn semester som där de beslut som tas kretsar kring vilken strand vi ska välja för dagen och vilket mat vi ska beställa på restaurangen. Precis så som en återhämtande semester ska vara!

Ett och annat vykort har skrivits. Tillsammans med en tveksam cappuccino. Grekland levererar bra inom många områden, men kaffe får de öva litta på, hälsningar Skånerost-svensken.

Just denna morgon valde vi att traska iväg från byn efter morgonkaffet. Upp i bergen och in i den stillastående hettan. Här är runt 30 grader – i september. Och det syns att det är september och att många långa heta månader har passerat. Landskapet är torrt, kalt, dammigt och jordfärgat. Men utsikten över havet! Den är betydligt finare att spana in!

Målet med denna kortare vandring var att ta oss ner till stranden som ni ser på bilden ovan. Det tog oss 50 svettiga minuter och vi hamnade på en öde strand med enbart bergsgetter som sällis.

Vi tog det lugnt och stannade en del, utsikten krävde det!

Med kylväska på ryggen och sarongen på huvet. Har ej packat för att gå en trekking-tur på semestern men det löste jag rätt bra, eller vad säger ni?

Joggingkläderna åkte på och dammades röda av berget.

En typisk turist och orutinerad vandrare ser ni här. Men det bjuds det på, så blire när spontaniteten och ”vill-testa-nått-nytt”-känslan tar över! Någon av er som trekkat eller vandrat? Och är det någon skillnad på trekking och vandring eller är det samma sak? Please help!

Upp i di grekiska bergen ska vi!

You May Also Like

Kommentera