Doc Lounge: Himlens Mörkrum 25 sep

-Ett inlägg i samarbete med Doc Lounge Malmö-

Hösten är i full gång och så även Doc Lounge Malmö. Varje vecka under hösten visar Doc Lounge olika dokumentärer på Babel. Och om prick en vecka är det under Nordisk Panorama filmfestival världspremiär av Himlens Mörkrum.

Himlens Mörkrum tar med oss på en Malmöfilmares resa genom Jean Hermansons fotografier. Jean Hermanson var och är en av Sveriges stora arbetarskildrare. Under 60-talet fotograferade han arbetare på de svenska industrigolven runt om i landet. Nils Petter Löfstedt var under flera år Jeans fotoassistent och när han dokumenterar deras mörkrumsarbete berättade Jean om sitt stora misstag. Han tog aldrig reda på namnen på de han fotograferade.

I augusti 2012 dör Jean och efter sig lämnar han ett arkiv där det mesta varit helt dolt för omvärlden. Här gömmer sig flera hyllmeter av fotohistoria däribland bilder från Kockums och opublicerade fotografier av Olof Palme. Under filmen får vi ta del av bildarkivet och följa med i sökandet efter namnen på de människor som fotograferats. Resan i Jeans fotspår leder oss till många spännande möten mellan nuet och det förflutna.

 

Foto: Jean Hermanson. Bilder lånade av Doc Lounge Malmö.

Så! Veckans tips är alltså att höra av dig till en Malmövän och boka in en biokväll! Följ med på en resa i tiden och låt dig precis som vi häpnas av fotografier som skildrar en, till viss del, svunnen tid i Malmö. Ses vi där?

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr, 60 kr för student

Doc Lounge: Himlens Mörkrum 25 sep

You May Also Like

2 thoughts on “Doc Lounge: Himlens Mörkrum 25 sep

Kommentera