Knutkalaset, Loppisfynd och Cafe no 6

En gång om året sätter området S:t Knut i Malmö upp ett stort Knutkalas! Och det är lika härligt som det låter. Ett kvarterskalas till bredden fyllt med loppisar längs gator, himmabakade småkakor till försäljning av barnen i området och en riktigt go stämning.

På torget samsades barn, återförsäljare, cirkustält och volontärer på platsen.

Och längs med Mäster Henriksgatan kunde en fynda Gatukalenderns gamla Malmö-karta. Eller ja fynda och fynda, 200:- är kanske i överkant för att klassas som fynd när inte ramen ingår. Köpte däremot en retro Perrier poster inkl. ram för 75 kr. Där snackar vi fynd, tycker jag.

Saiko, precis som många andra av områdets aktörer, bjussade på Knutkalas Special utmed Sankt Knuts väg.

Och så en cappucino från Cafe no 6. Lyckades klämma in rumporna på en av bänkarna utanför och fick därmed första parkett för att kunna titta nyfiket på alla förbipasserande.

Snipp snapp slut så var detta Knutkalas slut! Och så också ”Loppis-säsongen”. Men misströsta inte, till våren är Regementgatans Sloppis tillbaka och Kungsgatans gårdsloppisar. Ja och många fler. Vi hjälps åt att hålla utkik när det är dags igen. Tills dess ser vi framemot Bondens marknad, Katrinetorps julmarknad och annat mysigt. Men mer om det i ett annat inlägg!

Knutkalaset, Loppisfynd och Cafe no 6

You May Also Like

Kommentera