Månadens Malmöit: Ellina Mironova

För lite mer än ett år sedan bjöd vi in ett gäng Malmöbrudar att spela boule en kväll med förhoppningen att skapa ett plats för människor att knyta nya bekantskaper i sin egen stad. Och även för vår egen skull såklart. Malmö kryllar av coola, driva och roliga personer. Ellina är en sådan!

För oss är Ellina ett lite extra starkt brinnande malmöhjärta eftersom att hon så aktivt valt att göra Malmölivet till sitt. Till sitt hem, sin hjärtefråga och sitt levebröd. Ellina inspirerar dagligen människor till att besöka vår stad och lyfter vad som finns att göra här för en stor internationell publik. Hur fett är inte det?!

Ellina flyttade hit för att studera och berättar att hon stannade kvar eftersom att Malmö erbjuder något andra städer inte har.

”Malmö är en liten stad med massor av möjligheter och detta attraherar mig mest. Jag tycker jättemycket om Malmös lugna livsstil och närheten till naturen. Men samtidigt är det superkul att man alltid har något att göra här: träffa nya människor, skapa sitt eget professionella nätverk, att jobba med olika innovativa projekt eller att driva eget företag. Allt är möjligt här om man är smart nog att använda sina möjligheter” 

Processed with VSCO with hb2 preset

Sedan Boulebar har vi hunnit hänga över en brunch, samarbeta och utbyta tips och tricks eftersom att vi befinner oss i samma bransch. När vi tänker på Ellina så tänker vi på en väldigt glad, kreativ, driven och inte minst kompetent person. Ellina har identifierat en skandinavisk-intresserad målgrupp och arbetar med att tipsa och berätta om livet här just nu tillsammans med Momondo.

Ellina har bott i sex olika länder och pratar fyra olika språk, däribland ryska, engelska och svenska. Genom sin youtube-kanal kan hennes omkring 60.000(!) prenumeranter följa Ellinas och hennes vänners vardag, funderingar och lyssna till samtal om allt mellan himmel och jord. Flera olika malmöansikten har dykt upp i hennes avsnitt. Ofta med skandinavisk livsstil på ett eller annat sätt som utgångspunkt eller i försök att lära en malmöit ryska.

Vi passade på att fråga denna stjärna till malmöit vad hon tycker utmärker Malmö som stad!

”Malmö har sin egna unika ’vibe’ som inte finns i många andra städer. Malmö är inte alls ’lagom’ utan tvärtom är staden full av driv, energi och spontanitet tack vare alla unga, aktiva och skickliga människor som bor här”

Och sist men inte minst, berätta om ditt bästa malmötips!

”Min favoritgrej är att hämta en falafelrulle ifrån Super Falafel som ligger vid Stadsbiblioteket, hoppa upp på cykeln och åka till Västra Hamnen. Jag tycker jättemycket om att sitta vid havet, käka lunch och tänka på vad som helst. Detta är min personliga meditation.”

Och tänk va, vilken tur Malmö har att Ellina valde just oss. Så om du, precis som vi, häpnas och förundras över detta malmöhjärta se till att följa med henne på hennes äventyr här!

Månadens Malmöit: Ellina Mironova

You May Also Like

One thought on “Månadens Malmöit: Ellina Mironova

Kommentera