Lördag i Malmö, Brofästet och Geijersgatan 53

Förra sommaren gick vi en väldigt lång promenad ner till Limhamn, ja den blir rätt lång eftersom att vi bor på Dalaplan respektive Sofielund. Skönt var det iallafall men det bästa av allt var att vi då upptäckte Geijersgatan 53. Såhär såg det ut.

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

För några lördagar sedan återvände vi lite mer påklädda i samband med en utflykt till Brofästet. Tidigare har butiken varit en leksaksbutik. Och kanske något mer?

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu däremot serveras fika av högsta rang! Kokostoscan gick inte av för hackor som vi säger här nere.

Processed with VSCO with hb1 preset

Och Instagramvänligt som vi säger, Lilla Vardag då alltså.

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter fika, eller egentligen före fikan, promenerade vi en sväng ute vid Brofästet.

Processed with VSCO with hb2 preset

Många gånger när vi har rest och berättat att vi är från Malmö så tittar folk med tomhet i blicken. Och så säger vi att det är Sveriges tredje största stad och möts fortfarande av en tomhet i blicken. Sedan säger vi att vi är ”connected to Copenhagen by a bridge” och plötsligt kan Malmö sättas i ett geografiskt sammanhang för många. Men såklart, vissa har vetat vilken stad Malmö är. Några för att de är beresta och världsvana. Några för att de sett Rosengård på nyheterna.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Vi följde skyltarna förbi Sibbarb mot ”Brofästet” och ställde bilen på parkeringen vid Luftkastellet.

Processed with VSCO with hb2 preset

Kanske får vi barn en dag. Kanske åker vi då hit. Och kanske säger vi då ”ja du, denna fanns inte när mamma var liten :):):):)”

Processed with VSCO with hb2 preset

Detta däremot. Kalkbrottet! Har alltid funnits. Tänkte många gånger som liten att det skulle vara så kul om det fylldes med vatten och blev en stor utomhuspool. Kul och lite läskigt för den skulle vara så djup. Det blev ingen utomhuspool. Nu ska det byggas bostäder i och omkring Malmös Grand Canyon.

Lördag i Malmö, Brofästet och Geijersgatan 53

You May Also Like

Kommentera