Höstiga platser i Malmö och en buffé vi gillar!

Hej!

Hoppas att du har en bra söndag. Vi har båda en väldigt lugn dag, på varsitt håll. Återhämtning, film, kika in här och säga hej till er. Komma ifatt med disken, laga något gott att äta. Ja, ni vet. En typisk söndag. Det som är så skönt just nu att den får vara just det – typisk. Lugn. Vi ska bli bättre på det har vi ju sagt, så nu anstränger vi oss. Söndagar är planfria. Och idag lämnar vi inte lägenheten.

Att hänga inomhus är lättare när det är grått ute, som idag. Är det däremot klarblå himmel och strålande höstsol. Då är det svårare. Just så kände vi en fredag.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Det var en sån där perfekt höstdag. Det var lite kyligt men krispigt, himmelen var blå och löven börjat brinna. Det finns så många fina lövklädda väggar i Malmö, som alla blir extra fina just precis nu. Vi cyklade förbi en vid Fyn och en på Disponentgatan. Den senare är nog utsidan på en gammal gympasal. Vid korsningen Disponentgatan/Föreningsgatan ligger ju en gammal fin tegelbyggnad. Ett svagt minne säger oss att detta är en skola även idag, inom konst. Någon av er som vet med säkerhet?

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Hur som helst. Vi stannade även vid väggarna utanför Sorgenfriskolan. Denna gång för att fånga solkatterna. Det är många som frågat var denna kappa är ifrån och svaret är att den klickats hem från Monki.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Efter alla stopp på vägen nådde vi efter en stund Kungsgatan. Då hoppade vi av cyklarna och gick sista biten till lunchstället vi spanat in. Vi ville njuta lite extra av Malmös kanske finaste höstplats. Ni är många som fångat hösten just här, fint att se i flödet!

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Vi brukar bestämma i förväg vart vi ska gå. Det som avgör är ofta vad vi är sugna på, hur hungriga vi är och om vi tror att ni skulle gillat stället. Det får inte vara för dyrt heller. Det är därför väldigt roligt när vi hittar ställen som Café Ceder på Östra Förstadsgatan.

Processed with VSCO with hb2 preset

För 89 kronor får du plocka en hel drös med gottigheter. Vi båda älskar syrligt, krispigt och vegetariskt. Denna lunch uppfyller alla våra önskningar – plus att det finns efterrätt. Lilla Vardag approves så att sajja.

IMG_9752

Vindolmar, stekt potatis, sallad, tabbouleh, såser, paj, pastagratäng, yoghurtbollar och en massa annat fick plats på tallriken. Buffé är väl ändå en vinnande koncept? Det är så härligt att kunna prova typ allt första omgången och sedan hålla sig till sin personliga topp tre andra rundan. Är ni likadana? Eller får ni beslutsångest och har svårt att välja? Vågar ni prova nya grejer eller satsar på säkra kort? Berätta gärna!

Processed with VSCO with hb2 preset

Efter maten, som vi tyvärr fick äta rätt fort då vi var på väg mot en annan grej, blev vi kaffesugna såklart. Kaffet ingick i priset och vi fick varsin takeaway mugg då vi var tvungna att springa vidare. Slutet gott som vi sar!

Höstiga platser i Malmö och en buffé vi gillar!

You May Also Like

2 thoughts on “Höstiga platser i Malmö och en buffé vi gillar!

  1. Hej. Ville bare si takk for alle gode Malmö tips. Jeg har akkurat flyttet hit, og oppdaget mange bra steder på grunn av dere:) Og så et random spørsmål, har dere tips til en dyktig frisör i Mlamö? Helst ikke veldig dyrt, da jeg er student. Kram

    1. Hej Rosa!
      Tack för att du skriver, vad glada vi blir av att höra att du har nytta av våra tips! 🙂 Ett tips är ”hårfixarna” på Davidshall. De är väldigt billiga! Perfekt om du bara vill bli av med det slitna håret och klipper topparna. Kram!

Kommentera