Lilla Vardag + Verve: El i vår vardag

-Ett blogginlägg i samarbete med Verve

Varje dag brygger vi kaffe, laddar våra mobiler och äter något från våra kylskåp. Vi tänder i badrummet på morgonen för att tvätta av ansiktet, slår på spisen för att steka sojakorven och tänder läslampan om kvällen. Förbrukningen av el är alltså minst sagt ständig i vår vardag.

Men hur mycket vet vi egentligen om el i vår vardag? Var kommer den ifrån? Hur blir den till? Behöver en mamma och pappa tycka om varandra väldigt mycket för att vi ska kunna tända om morgnarna? Nja, inte riktigt va. Men hur går det då till? I samarbete med Verve tänkte vi under november månad besvara den frågan och prata lite mer om hur el tar plats i vår vardag.

Varje fredag ses vi och jobbar tillsammans, oftast med utgångspunkt hemma hos någon av oss, för att sedan bege oss ut. Arbetet i våra hem brukar vara att skriva mail, fördela blogginlägg som ska skrivas och synka våra analoga kalendrar. Samtidigt brukar vi passa på att ladda upp mobiler och vår kamera inför dagens andra block – fotorundan.

Processed with VSCO with a5 preset

Just denna gång stannade vi inne en stund extra. Det skulle nämligen fixas och donas lite extra inför några bilder som skulle tas hemma hos Zandra. Så vi bryggde kaffe och tände upp.

Och gjorde ett försök i att städa undan spåren av ett vardagsliv. Men sen tänkte vi, äsch, du som läser vet ju att vi har en vardag. En liden vardag som så många andra. En vardag som lämnar spår efter sig i form av tvätthögar, fula sladdsnaror och andra icke instavänliga pinaler. Så istället för att bara bjuda in till det polerade slutresultatet tänkte vi att ni får hänga med på vägen dit.

Finns det något så tillfredsställande som att dammsuga förresten? Att koppla in sladden i el-uttaget, trampa igång och börja svepa fram över golvet. Känslan när en HÖR hur rent det blir. Adios säger vi till pepparkakssmulor (japp vi har börjat äta dessa hjärtan) upptorkade riskorn och grus i hallen.

Och Hola avtorkade ytor, böcker fint lagda på hög och en, nåja, någerlunda städad hylla som håller hemmets serverrum. Det vill säga högtalare, mixerbord, router och återigen en högtalare. Allt ihopkopplat i en vacker röra undertill.

Såhär glada är vi över elen i vår vardag och att vi numera dessutom vet varifrån den kommer. Men mer om just varifrån den kommer, hur du själv kan välja en leverantör och få närproducerad el rakt in i hemmet nästa vecka.

Lilla Vardag + Verve: El i vår vardag

You May Also Like

One thought on “Lilla Vardag + Verve: El i vår vardag

Kommentera