Veckans Malmötips: Några grejer att se, läsa och äta under julen!

Ny vecka, nya tag! Eller rättare sagt några sista tag kanske! För vår del innebär denna måndag startskottet på årets sista arbetsvecka. Och med ledighet kommer tid på sofflocket, möjlighet att ligga med datorn på magen i sängen och läsa missade blogginlägg eller kanske läsa den där boken som tittat på en från bokhyllan så länge.

Men när man redan kan alla repliker i samtliga 10 säsonger av Vänner, kollat genom vad som känns som hela SVTs öppna arkiv och sett om säsongerna av reality serien du följer. Ja, då kan det vara på sin plats med litta nya grejer att vila ögonen på!

Gaga: Five Foot Two
Följ med bakom den glittriga, eller köttiga, fasaden som är Lady Gaga. Dokumentären tar sitt fokus kring kvinnan bakom artisten och vi får en intim inblick i arbetet hon lägger ner på sitt skapande. Följ med och låt dig imponeras av denna kvinna. Finns att se på Netflix.

Vi närmar oss ett nytt år och *inspirerande* självhjälpsböcker som lovar guld och gröna skogar går allra säkrast varma just nu. Efter rekommendationer från flera håll klickades denna trots skepsism hem. Kanske inte livsomvälvande läsning men det finns trots allt något fint i hoppet om att en bok kan tända igång en inre förändring.

I origins Är ett drama med sci-fi vibbar men sluta inte läs än, inga aliens eller zombies i denna film. Utan snarare sci-fi i den mening att den reflekterar över vår existens och livet efter detta. Filmen ställer forskning mot spiritualitet. Vacker, läskig, smått crazy, sorglig och intressant. Sevärd! Obs att det är en rätt stor spoiler att titta på mer än 1 min av trailern.

Johanna Nordströms Instagramkonto
Följ, skratta och njut av att vara en av de cirka 40k som hittat till denna fantastiska komiker.

Processed with VSCOcam with f2 presetFoto: Siri Barje

Skippa streaming-tjänsten och lägg bort mobilen. Bjud hem några vänner på en bönchili med choklad, avokado och gräddig majs. Det kommer ätas tillräckligt med julmat här i dagarna oavsett. Vattnas ju i munnen bara av tanken att ladda en ostnacho med chili, majs och litta koriander.

Vår tid är nu

Vår tid är nu är en ny favoritserie där hela säsong ett finns tillgänglig att plöja igenom i ett svep. En dramaserie med några välkända svenska ansikten – såväl som ett och annat nytt. Se trailern här. Följ Sverige och karaktärerna från fredsdagen och årtionden efter. Säsong två är redan inspelad och planeras att visas på SVT nästa höst, så vi som föll för denna har mer att se fram emot!

Hoppas att ni alla får många långa och sköna dagar i jul!

Veckans Malmötips: Några grejer att se, läsa och äta under julen!

You May Also Like

Kommentera