2017: Året som sprang förbi, del 2

Juni
Sommaren rullar igång och i månadsskiftet är det en riktig värmebölja i Malmö. Gött är det! Vi inviger sommaren med att hänga på stranden, äta mat på Malmö Food Truck festival och åka över sundet till stadsfestivalen Distortion i Köpenhamn.

Under veckorna som kommer gör vi ett jobb för Picadeli, salladsbuffén. Ett kärt återseende eftersom att vi båda jobbat tillsammans i matbutik och ätit x antal sådana luncher under de åren. När vi inte kämpar med att komma in på nya arbetsplatser några dagar i veckan så arbetar vi några timmar varje vecka med att ta fram en contentplan för vårt jobb med Malmöfestivalen. Festivalen äger, som bekant för många, rum i augusti varje år. Veckorna fram till startskottet satt vi och arbeta fram en så representativ plan som möjligt för innehållet som skulle publiceras på kontot.

En fredag packar vi bilen full med mat och åker till en väns sommarhus på Österlen, eller försöker iallafall. Utanför Svedala får vi motorstopp och blir strandsatta på en landsväg mitt ude i ingenstans. Vår kompis bror kommer i sällskap av en vän och räddar oss! Och vi får börja om från början i Malmö med annan bil. På Österlen badar vi, äter och går på loppis. Och sover! För det finns väl ingen bättre sömn än den på lannet?

Juli
Sjunde månaden njuter vi i sommarstaden Malmö och av att ljuset är på vår sida. Håller till utomhus så mycket vi kan och fångar vårt sommarmalmö på bild. Dricker bubbliga svala drickor på Sankt Knut, badar nakna på Kallis, sitter på solbänken utanför Konsthallen och cyklar i skuggan längs Kungsgatans allé. Juli är en månad som äts upp lika snabbt som en kall delicatoboll, den bara försvinner och det går per rutin.

Augusti
I början på årets sista sommarmånad gör vi ett superkul samarbete med Beyond Retro. Vi hänger en hel dag i butiken och får välja och vraka mellan butikens utbud – och smita in och rota runt på deras lager. Sansat försöker vi lugnt gå igenom alla klädhästar på butikens lager och hitta bekväma men färgglada kläder att bära under årets Malmöfestival. Två dagar innan festivalen kickar igång är vi igång och arbetar heltid med festivalen – flyttar in på det uppbyggda kanslit på Stortorget och följer arbetet som görs när festivalen tar över staden. Vi är med när scener byggs, möten hålls och hoppborgar blåses upp. Under festivalveckan går vi två mil per dag (ja, vi fick ju kolla av stegräknaren när vi efter två dagar fortfarande hade ont i fötter och ben). I en fullspäckad vecka fångade vi programpunkter, pratade med besökare och åt mat. Spektaklet gick att följa via Malmöfestivalen och instastories.

September
Efter en fullspäckad vår och sommar rinner nu allt av oss. En åker till värmen för välförtjänt återhämtning medan den andre håller ställningarna po himmaplan. Någon gång under sommaren lovade vi varandra en lugn höst, stopp, stanna, inget mer, bara komma ifatt liksom. Men när hjulet väl är igång är det svårt att få stopp på det vettu, så vi smög in några ett och annat samarbete med organistationer som gör gott för vår stad. Mot slutet av månaden hann vi med ett redigt gott glas vin tillsammans med en kär ny bekantskap vi funnit i Hanna.

 

Oktober
Hösten kom och vi kramade hårt om den. Kaffet gick fortfarande, om än något envist, att dricka utomhus. En måndag spenderade vi ett stort gäng slantar på en ny kamera och har sedan dess tagit oss an den tillhörande utmaningen att ta bilder i manuellt läge. Vi går på några roliga möten inför en satsning som ska göras i Malmö till våren. Hänger i Köpenhamn med fina Emma och Matilda. Tackar nej till fina inbjudningar och beställer nya illustrationer till framtida tygpåsar. Äter Malmös godaste brunch och publicerar ett av vårt hittills mest lästa inlägg.

November
Årets näst sista månad smög sig på oss och vi skrev om var i Malmö vi gärna äter frukost för Sydsvenskan. Åkte till Klågerup för att skapa innehåll åt ett samarbete med E:ons lokala satsning Verve. Blev inbjudna in till Ystad Saltsjöbad för en natt i lyx och flärd, såklart passade vi på att ta ett uppfriskande dopp i havet. Live-sände en timme av vårt babbel och fick gratulationer till vår förlovning(?)…ändå kul.

December
Och så joggade vi slutligen i mål, årets sista månad har kommit och snart gått. Här och nu börjar vi landa i all glädje och stolthet vi känner inför det gångna året. 2017 var full patte. Typ som ett intensivt intervallpass, vi har kört slut och laddat om många gånger om. 2018 ser vi framemot att fortsätta springa, fast i ett jämnare tempo för att orka hålla alla uppförsbackar som oundvikligen väntar. Gnistan i våra ögon börjar glöda igen och vi ser framemot att börja 2018 i riktigt gott sällskap, nämligen våra, och över 60 000 andras favoriter, Heja Livet! 27 januari hänger vi tillsammans igen, i en av Malmös mest instavänliga lokaler såklart. Men mer om det snart!

Nu ska vi först damma av något glittrigt, ta ett sista nakenbad i havet och skåla i Campo Viejo. Skålen utbringar vi för oss och dig som hänger här, på Instagram och fortfarande är inne och lyssnar på podden. Tack, tack, tack! Det är så jäkla kul att hänga tillsammans!

 

 

2017: Året som sprang förbi, del 2

You May Also Like

Kommentera