Nyårslöften, 2018 i Malmö och nya tag!

Det har blivit dags för Lilla Vardag, asså Clara och Zandra, att skriva litta inför 2018. Vi har ju tidigare pratat om året som gått och vad vi pysslat med. Om du missade de bobitarna kan du läsa mer här och här.

Vi är nog inte sådana som i regel skriver nyårslöften. Däremot är vi väldigt måna om känslan av att det nya året kommer med en ny start. Ett helt nytt kapitel börjar och det är lätt att lämna det som varit bakom sig och blicka framåt med ny energi. Det är precis vad vi behöver just nu. Oktober och november har varit två mörka månader för oss där vi varit energilösa, trötta och i perioder ledsna. Av 2017 har vi lärt oss när vi behöver bromsa och känner äntligen att energin och lusten har kommit tillbaka. För oss passar en nystart därför som handen i handsken just nu.

Lilla Vardag MalmöFoto: Matilda Warme

Så, vad tänker vi när vi tänker på nya kapitel och startskott? Främst tror vi att det handlar om att vi har något tydligt att utgå ifrån, det vill säga ett nytt år som kan fyllas med nya planer och mål. Vi älskar ju båda att ha koll på läget, planera för framtiden och strukturera upp vår vardag. Det tycker vi är betydligt mycket lättare, och mer lustfyllt, när vi inte har en massa gammalt bagage eller sitter fastklistrade i gamla mönster som vi har problem att bryta. Därför värdesätter vi det nya året som är på ingång.

Foto: Hanna Skoog

För att göra det lättare, och strukturera opp de hela, så har vi skrivit en lista *vår favoritaktivitet* över grejer vi tänker på när vi tänker på år 2018. Listan innehåller allt från högt till lågt, ytligare till djupare och utan inbördes ordning. Vi vill ju helst bocka av allt någon gång under året.

 • Vi vill jobba för Malmö Stad!
 • Nå 10.000 följare på Instagram
 • Sitta med i en morgonsoffa och prata om Malmö
 • Uppdatera vår hemsida, halvt avbockad redan som den uppmärksamme kanske märker
 • Vi vill jobba för Malmöfestivalen, igen :):):)
 • Skriva på fler ställen än här, gärna reportage eller krönikor i en malmöbaserad kanal eller tidning
 • Lära oss att driva företag på det ”tråkiga sättet”, alltså fokusera på att lära oss mer om ekonomi- och verksamhetsstyrning
 • Planera in mer ”ledig tid” där vi har utrymme att bara umgås med inspirerande människor och personer som ger oss massa positiv energi!
 • Måndagsträna tillsammans utomhus och hitta tillbaka till det sättet att umgås med varandra.
 • Skriva öppet om osäkerhet, oro och rädsla. Försöka sätta ord på det som är tråkigt och jobbigt ibland. Inte bara zona ut och försvinna, utan faktiskt förklara vad som sker. Berätta för dig som läser varför det ibland bara kommer en bild i veckan.
 • Blir mer strukturerade för att spara energi (a la våren 2017)
 • I perioder kunna vara mer lättsamma, dvs inte alltid ta ALLT på så stort allvar. En rätt oskön tendens från vår sida nämligen.
 • Lära oss mer om hur en skapar rörligt material
 • Bli bättre på att drömma stort och inse att det är okej att vissa drömmar dröjer eller inte blir verklighet alls, de är fortfarande bränsle liksom.
 • Åka på en festresa med ett gäng tjejkompisar. Barcelona? Vi ses igen!
 • Bli bättre på att ta betalt för det vi gör.
 • Hitta tillbaka till de självförtroenden och den hybris vi hade i början på 2017 :):)
 • Live-sända mer på Instagram, saknar nämligen att prata med er nu när podden inte längre spelas in
 • Laga mat i vardagen igen, eller såhär, vi vill prioritera att göra det igen.

Lilla Vardag

Foto: Matilda Warme

Formulerar du nyårslöften, mål och planerar kommande år? Eller är tjusningen med det nya året att ta det som det kommer? Sist med inte minst undrar vi nyfiket vad du skulle vilja se mer av från oss under 2018? Finns det något du tycker att vi ska bli bättre på, skriva mer eller mindre om? Berätta gärna för oss, då blir det så mycket lättare att anpassa vårt innehåll efter vad du som läser tycker om! Det är ju dig vi vill serva!

Nyårslöften, 2018 i Malmö och nya tag!

You May Also Like

One thought on “Nyårslöften, 2018 i Malmö och nya tag!

Kommentera