Tolvslaget vid Malmö Opera, Kallbad och dans på Kol. Vår nyårsafton i Malmö!

Kallbad och en natt på hotell. Raketer vid Malmö Opera och dans till saxofon på Kol. Så firade vi in det nya året himma i Malmö!

Vi har tidigare skrivit om att vi gillar nyår, eller ja mest gillar vi att det blir ett nytt år. Det gamla året, alltså 2017 dåva, avslutade vi på Kallis. Ett kärt återseende för oss då ingen av oss varit där så mycket som vi brukar under hösten. Finns många anledningar till att det inte blivit av men vi kände båda två att vi saknar kallbadet mycket.

Kallbadhuset Malmö

Denna nyårsaftons dag var det dessvärre smockfullt inne i bastun och vi fick köa för att ens komma in och värma oss. Något som försämrade vår upplevelse avsevärt. Vi tänkte att vi var tidiga, då vi var på plats kring kl 10, men den tiden var inte till vår fördel.

Kallbadhuset

Under ett av baden såg vi en säl! Eller Clara såg den och ropade. Springandes kom ett gäng nakna kvinnor och Zandra. Men då var sälen borta. Och där stod Clara och såg dum ut :):):) Men då lär jag, Clara, mig av Zandra och ser det hela som ett tecken inför det nya året. Efter lite googlande så bestämmer jag mig för att detta stämmer och att kreativitet och fantasi är några av mina ledord inför 2018.

KallbadhusetKallbadhusetVi lyckades efter några om och men att basta och bada två gånger var, vilket gav oss känslan vi är ute efter efter en timme här. Avslappnade och trötta. Axlarna har sjunkit ner och hjärnan blåsts ur.Vi hade bil denna dag och vi kunde sätta oss i en varm bil istället för en kall cykelsadel när vi vände himåt.

Processed with VSCO with f2 preset

Efter några timmar stod vi och blickade ut över Gustav Adolfs torg i Malmö och njöt av utsikten från vårt rum för natten. Vi, och tre vänner, beslöt oss för att fira nyår på himmaplan men inte himmahimma. Vi ville alla slippa laga mat, styra opp grejer och lägga en massa energi på allt kring kvällen. Så vi letade oss dit vi kunde få allt serverat på silverfat och hamnade på Scandic Sankt Jörgen.

Så i sann hotellanda, och Lilla Vardag-anda, tog vi på oss morgonrockarna och öppnade bubblet. Knäppte några bilder såklart. Och bara hängde på rummet innan middagen serverades nere i restaurangen. Vi drack en sånhär flaska i vanlig ordning men provade även lite andra sorter då vi alla köpt med oss olika.

Lilla Vardag

Middagen fick vi serverad kl 19 och vi var extra glada över att vårt sällskap fick det enda större runda bordet i restaurangen. Av någon anledning är det så mycket trevligare att äta och prata kring ett runt bord! Vi åt grön ärtsoppa med champagne och grönkål, laxrullar, potatisgratäng, såser, ostar, frukt och efterrätter. Drack vitt vin och massor av vatten. Pratade om året som varit och året som kommer, om #metoo och kommande resor vi vill göra.

Efter maten kröp vi opp i sängarna, en del bytte tillbaka till morgonrocken och njöt lite till av att slippa vara finklädd. Vi lekte lekar och bråkade lite. Ja, det hör liksom till när flera vinnarskallar finns i umgänget och alla tycker att det är lika roligt att provocera och leka domare. En av lekarna är en lapplek som vi provade på juldagen och som du kan läsa mer om här. Lappleken är superrolig när ni är ett lite större gäng – och har fått i er en bubbla eller två.

Nyår MalmöMalmö Opera

Tjugo minuter innan tolvslaget småsprang vi alla upp till Malmö Opera och tittade på det traditionsenliga fyrverkeriet anordnat av Malmö Stad. Vi oo:ade och aa:ade ikapp till raketerna tillsammans med alla malmöiter som fyllde piazzan framför byggnaden.

Nyår MalmöNyår Malmö

Efter 00-skålen dansade vi oss genom natten på Kol till tonerna av ett liveband och en skönspelade saxofon. Drack GT, espressomartini, shottade (o)nödiga tequilor och hade det himla gött.

Skål och gott nytt 2018! Nu är vi här!

Tolvslaget vid Malmö Opera, Kallbad och dans på Kol. Vår nyårsafton i Malmö!

You May Also Like

Kommentera