Fika, lunch och middag i Malmö

Ett ställe vi älskar på våren fick även ett besök av oss i januari. Café Jesusbaren vid Jesusparken har en av de mest solsäkra uteserveringarna vi vet och vi gillar att sitta där och lapa vårsol och sippa på riktigt varmt bryggkaffe. Denna dag lyste tyvärr inte solen utan regnar strilade ner i sidled, väder i classic malmöstyle med andra ord.

Fika i MalmöFika i Malmö

Vi letade oss därför in. Mitt på dagen en vardag och stället var nästintill fullsatt runt lunchtid. Här finns enklare rätter att äta till lunch – och fika såklart. Vi höll oss till bryggkaffe och lät datorerna vara stängda. Istället tog vi fram block och penna och jobbade lite på kommande grejer. Ibland är det så mycket lättare att vara kreativ utan uppkoppling. Vi kunde inte hitta något wifi att koppla upp oss på nämligen och det tyckte vi var en fördel just denna dag.

Jesusbaren

Jesusbaren

Och vem behöver egentligen wifi när miljön du befinner dig i ser ut såhär? Vi båda älskar alla färger och prylar som finna överallt i lokalen. Mycket gör att vi fantiserar om Sydamerika och hur vi hade inrett hemma om vi haft mer färgmod.

Efter kaffet tog vi en liten prommis runt Sankt Knut och Sorgenfri. Åt fiskgrytanSpoonery och småsprang sedan hemåt genom regnet.

Inspirerade av färgerna på Jesusbaren fortsatte vi kvällen med färgglad mat. Vi lagade en massa olika sallader, såser och röror.

Gjorde bland annat en egen variant på kålsallad, som var en korsning mellan detta och detta recept. Du behöver:

  • kål (ta den du gillar bäst, vi använde rödkål)
  • granatäpplekärnor (vi älskar att spara tid, så vi tinar frysta)
  • nötter (vi tog rostade och saltade mandlar)
  • citron
  • turkisk yoghurt
  • dijonsenap
  • soja

Riv kålen med en osthyvel så att de blir sådär tunt och gott. Häll ner granatäppelkärnorna och pressa citron över. Blanda dressingen genom att ta 2-3 matskedar turkisk yoghurt, 1-2 teskedar dijonsenap, soja efter smak samt några droppar citron. Blanda till en tjockare dressing. I med dressingen i salladen, rör om ordentligt. Släng på nötterna precis innan ni ska äta, så behåller de sin knapriga konsistens.

Smaklig spis!

Fika, lunch och middag i Malmö

You May Also Like

Kommentera