Grejer att göra i Malmö för dig med barn!

Ny vecka, nytt Malmötips! På efterfrågan vänder vi oss denna vecka till dig som vill göra grejer i Malmö med barn. Kanske är du en förälder, ett storasyskon till någon mindre eller en barnpassare av rang?

Eftersom att vi inte själva har barn utgår vi ifrån det vi tror att vi kommer att vilja hitta på med våra eventuella framtida ungar. Kanske läser du med egna barn genom inlägget och tänker att vi är helt ute och cyklar. Troligtvis! Kommentera isåfall gärna inlägget, så hjälps vi åt att tillsammans sätta ihop en malmöguide för di små.

Sjung med Frost på Biograf Spegeln. Är Frost fortfarande lika poppis som under 2017? Eller var det 2016? Det låter vi barnen avgöra! Är sång inte något som faller barnet i smaken finns det en mängd olika barnaktiviteter på biblioteken runt om i Malmö. Här är några exempel på typer av aktiviteter som biblioteken runt om i staden anordnar: Lindängen, Husie, Stadsbibblan, Kirseberg.

För de minsta finns babyworkshop där du och din bebbe kan dansa loss på museum. För barn som precis börjat skolan och vill göra nått kul tror vi att vi hade promotat cirkus eller annan aktivitet, t.ex. på Drömmarnas Hus eller Malmö Cirkusskola. En av oss kan gå i god för Cirkusskolan, eller iallafall så som den var i slutet på 90-talet. Vem vill inte lära sig gå på lina, trolla och svänga litta i en trapets?

Är du sugen på att leta dig bort från Malmö en stund är Kulturen i Lund ett förslag. Spännande miljö och historier samt miljöombyte i ett. För dig som är aktiv, eller gillar utmaningar, samt har framförhållning vill vi tipsa om att göra Toughest Family med en småtting eller två. Sånt vi hoppas kunn och vilja göra i framtiden, kul – och utmanande för tålamodet – att göra en sådan grej tillsammans med barnen.

Andra grejer som vi tycker är kul och som vi åtminstone föreställer oss, lite naivt kanske, skulle kunna vara kul ihop med ett barn eller två är att bada på Hylliebadet, hänga i Stapelbäddsparken så snart solen behagar värma upp vår stad igen, hoppa på studskudden i Folkets Park och om du är modig *malmöklassikern* mata fåglarna i Pildammsparken. Och såklart! Kallbada! Flera tillfällen har vi stött på mödrar med barn, förutsätter såklart att de kommit upp litta i åldrarna, i bastun.

Lämnar dig slutligen med att tipsa om sidan BarniMalmö som finns både som hemsida och som Facebook-konto. Hoppas att du hittar något nytt att göra i Malmö med barn!

Grejer att göra i Malmö för dig med barn!

You May Also Like

Kommentera