Middag på Plockepinn i Malmö!

-I samarbete med Plockepinn

Då och då trillar det in mail i vår inkorg med förfrågningar om att komma hit eller dit för att äta middag i Malmö. Vanligtvis säger vi nej till denna typ av grejer men när Annelie från Plockepinn skrev och bjöd in till ett öppet och transparent samarbete så är vi inte dom som är dom som tackar nej till en middag.

”Om ni skulle vara intresserade så rör det sig om en hundra procent ärlig recension om vad ni tycker”

Sagt och gjort. Vi blev bjudna på en middag i utbyte mot att vi skriver om det. Så i samband med att vi skulle gå på teater på Hipp passade vi på att äta oss mätta och belåtna.

Till förrätt tog Zandra Blini och Clara en liten tacohistoria. Lite köttnojja infann sig eftersom att röran av solrosfrön och soltorkade tomater liknade färs, men icke. Helt vegetarisk!

Efter förrätterna, eller kalla rätterna som de går under på menyn, fick vi in våra mellanrätter. Pilgrimsmussla med hummersås och lite pyssel uppe på. Och en pumpasoppa till Sundelius. Försvinnande gott båda två, särskilt efter torsdagens arbetsdag.

Från det varma valde vi portabellon, sötpotatis och lax. Och drack en flaska spanskt vin vi fick rekommenderat av personalen. Gott om du frågar oss, kanske smaka det lite vanilj? Men vad vet vi. Karin vet nog bättre.

Godast var svampen enligt Clara och laxen eller musslan enligt Zandra. Smårätter kan ju ibland upplevas micrade men här tyckte vi att varje rätt smaka vällagat och fräscht. Menyn erbjöd både vegetariskt, köttigt och från havet. Vilket vi tänker gör stället bra för större sällskap, kanske tillsammans med familjen? Vi hade bord klockan 17 och under de två timmarna vi satt där fylldes lokalen på, så en rekommendation är att boka bord innan besöket.

Vars en efterrätt senare sprang dessa blåtänder vidare mot Hipp för att se Oscar Liljas försvinnande. Tack Plockepinn för att ni mättade våra magar!

Middag på Plockepinn i Malmö!

You May Also Like

Kommentera